(IC1)

Drömväva

Detta program är en del av Internationella tävlingssektionen. Från 15 år.

Visas:
MON 23/10, 13:00 FYRIS
FRI 27/10, 15:00 FYRIS

TODAS MIS CICATRICES SE DESVANECEN EN EL VIENTO

Bland påträngande minnen hör en kvinna ett oroande rop från djupet av sitt väsen. Hon följer det kryptiska ropet på hjälp vilket leder henne till det ursprungliga såret, till hennes inre barn, där hon blir sin egen beskyddare.

Colombia 2022 / 14:18 / Director/Producer: Angélica Restrepo, Carlos Velandian

KRÍŽOM KRÁŽOM

En berättelse om vänskap och förräderi mellan en fågel, en killing och en räv.

Slovakia, Czech Republic 2023 / 7:59 / Director: Nina Rybárová, Tomáš Rybár Producer: Simona Hrušovská

TENZI ZA SINEMA

Vi följer de tre hängivna filmarbetarna Frank, DJ Black och Rehemas arbete i Tanzania när de återintroducerar ett klassiskt tanzaniskt filmverk för en publik bestående av cineaster från arbetarklassen. En resa genom inofficiella bibliotek, filmstudios och biografer som existerar för att hålla filmkulturen vid liv. Ett vittnesmål om filmkonstens oändliga möjligheter när den görs verkligt tillgänglig.

Tanzania 2022 / 16:09 / Director/Producer: Cece Mlay, Darragh Amelia, Gertrude Malizana, Jesse Gerard Mpango

MAST-DEL

Två kvinnor ligger i en säng tillsammans. Den ena berättar om ett färgstarkt minne hon har av en man hon träffade i Teheran. Det hon berättar gestaltas av klipp från iranska filmer gjorda efter den islamiska revolutionen.

Iran, United Kingdom 2023 / 17:17 / Director/Producer: Maryam Tafakory

A BEAR NAMED JESUS

På tant Gladys begravning hörde Archer Pechawis en knackning på fönstret. Det var en björn som hette Jesus, och Jesus hade kommit för att hämta Archers mamma. Nu går det inte att känna igen modern, medan Jesus hänger kvar ute i skjulet.

Canada 2023 / 5:31 / Director: Terril Calder Producer: Christa Couture, Michelle St. John

LES CHENILLES

Asma och Sarah, två kvinnor från mellanöstern, arbetar på samma restaurang i Lyon. De saknar båda de hem de tvingades lämna. Till en början är de osäkra på varandra, men snart upptäcker de något som binder dem samman, en tråd från tiden när Sidenvägen band samman Lyon med deras hemländer. Kan vi, samtidigt som vi tvingas byta land, övervinna gamla fiendskaper och finna tröst hos varandra?

Libanon, France 2022 / 30:00 / Director: Michelle Keserwany, Noel Keserwany Producer: Marine Vaillant

Bidragsgivare, sponsorer och samarbetspartners