(IC3)

Dunkla vrår

Detta program är en del av Internationella tävlingssektionen. Från 15 år.

Visas:
TUE 25/10, 13:00 FYRIS
THU 27/10, 19:00 SLOTTS

Haze

Haze använder en gammal videokamera för att filma sin kropp om natten. När deras mamma hittar kameran och ser Hazes privata filmer börjar en ny förståelse spira.

Australia 2022 / 13:04 / Director: Meg Duncan / Producer: Gabrielle McLeod

Galb’Echaouf

När en filmmakare undersökte händelser som på djupet ändrat landskapet i Västsahara (söder om den marockanska öknen), befann han sig plötsligt i en helt tyst miljö, hemsökt av områdets komplexa sociopolitiska historia. Han beslöt sig då för att istället koncentrera sig på de andra livsformer i öknen, för att kunna rekonstruera människors minnen.

Morocco 2021 / 18:48 / Director: Abdessamad El Montassir / Producer: Abdessamad El Montassir

Man Saei Mikonam Faramoush Nakonam

Jag frågade: “Varför har de utplånat dig?” Han sa: “Kanske är de rädda.” Jag sa: “De som är rädda, borde utplåna sig själva.” Han sa: “I så fall skulle alla de levandes ansikten ha försvunnit och bara de döda skulle vara kvar”.

Iran, Czech Republic 2021 / 15:32 / Director: Pegah Ahangarani / Producer: Kaveh Farnam

Se aldri tilbake

Hur mycket är du villig att dela med dina vänner? Kommer de finnas där för dig eller lämna dig? En film om vänskap. Fjortonåriga Carina och Jamila växer upp i Almerud, Oslo under tidigt 90-tal. Denna kortfilm utforskar vänskapens kraft och hur allt kan förändras om en enda person ser dig och bryr sig om dig. Denna film är baserad på verkliga händelser ur regissörens uppväxt i Groruddalen.

Norway 2022 / 7:15 / Director: Linda Bournane Engelberth / Producer: Arina Baranchuk

In the upper room

Flera gånger om året besöker en ung mullvad sin blinda morfar som bor långt nere i jorden i en mysig håla. När de båda blir allt äldre blir deras relation mer och mer spänd och viktiga frågor måste ställas.

Austria 2022 / 08:09 / Director: Alexander Gratzer / Producer: József Fülöp

Handbuch

Efter presidentvalet i Belarus 2020, uppstod flertalet protester genom hela landet. Specialstyrkorna agerade med brutalitet mot demonstranterna och nästan 7000 personer arresterades. I denna kortfilm återberättar hundratals offer sina upplevelser i intervjuer som belyser ett förtryckande system som rekonstrueras i regissörens arbetsrum i Berlin.

Germany, Belarus 2021 / 26:00 / Director: Pavel Mozhar / Producer: Kolja Wolle

Bidragsgivare, sponsorer och samarbetspartners