Fantastisk film

Life – Death – Re:Animation

Elva av årets bästa filmer i genren fantastik: skräck, sci-fi, action och humor. Från 15 år.

Visas:
Lör 24/10 | 20:30 Reginateatern
Kortfilmfestivalen Play 19-25 oktober

Jáma

I den här slapstick-animationen i rymdstil får vi uppleva en hopblandning av proportioner som kan leda till ödesdigra misstag när det gäller tittarnas sympatier.

Czech Republic, 2019, 8, Direction: Markéta Kubátová Smolíková.

The Quiet

När en astronaut begrundar rymdens stillhet uppnår han ett häpnadsväckande självförverkligande. Sanningen är skriven i stjärnorna, men vad är det egentligen han upptäcker? Det mänskliga sinnet är enastående och ibland är saker och ting inte som de verkar.

Australia, 2019, 10, Direction: Radheya Jegatheva.

Way Home

En liten robot och dennes hund skickas till rymden för att hitta ett nytt hem för den mänskliga rasen, som har gjort jorden obeboelig. Det blir en lång resa…

United Kingdom, Germany, 2019, 5, Direction: Tine Kluth.

My galactic twin Galaction

Gott och ont, utopi och dystopi, berättande och postberättande kolliderar i en dödlig kamp. En kamp för att underhålla publiken.

Russia, 2020, 6, Direction: Sasha Svirsky.

100,000 Acres of Pine

Skogsvaktaren Megan Patel måste avslöja mysteriet kring sin brors död. Men i hans fotspår upptäcker Megan ett mörker som hon kanske inte kan fly från.

Denmark, 2020, 7, Direction: Jennifer Alice Wright.

Frigående kvinnor inomhus

I en verklighet där kvinnor hålls fångna och deras mensblod används till förtäring, får vi följa en av dessa kvinnor – L. Men vad händer när L slutar menstruera? Frigående kvinnor inomhus är en animerad kortfilm i ett alternativt universum som utforskar frågor kring mänsklig moral.

Sweden, 2019, 5, Direction: Anna Häggström.

Pilar

En farlig inkräktare ger Pilar chansen att upptäcka vilddjuret inom sig och samtidigt hitta en utväg från den postapokalyptiska by som hon bor i.

The Netherlands, Belgium, 2020, 9, Direction: Diana van Houten, Janis Joy Epping, Yngwie Boley.

Space Oddity

En kråka, Min-chul, utforskar rymden sökande efter en juvelprydd näbb, den sista delen av en juvelstaty som ska föreställa honom själv. En dag hittar han den på en avlägsen planet. Men gömd i juvelen finns en chockerande hemlighet …

South Korea, 2020, 6, Direction: Ji-hwan KIM.

BRAVE FACTORY

Skalbaggen och hans trogne vän Trädet tar sig till fabriken för att förvandla en rationell industrianläggning till en värld av irrationell skönhet. De försöker befria alla som bor där från konventioner och moral genom att arbeta för konst, musik och enhet i stället för produktion och marknadsföring.

Ukraine, 2019, 5, Direction: Andrew AJ, Tina AJ.

Ant Hill

En tonårig myra i utkanten av en döende mänsklig värld vill ha ut mer av sitt liv än att acceptera det givna ödet. Men när hon kastas ut för att oavsiktligt ha orsakat en brand blir hon rädd för världen utanför och längtar efter att få komma tillbaka. För att rädda världen måste hon växa upp.

Czech Republic, 2020, 12, Direction: Marek Náprstek.

Lal

Född av bara ett ord måste varelsen äta en av sina egna för att överleva. Detta ord som varelsen har lyckats uttala ger honom vänner, fiender och nya byten, även om det är svårt att upprätthålla balansen. En stor kamp är oundviklig och det kommer att ta lång tid att komma tillbaka till början.

Turkey, 2020, 15, Direction: Gökalp Gönen.

Tillbaka till alla program

Se hela programmet hemifrån

Kortfilmfestivalen Play

På vår egen onlinetjänst Kortfilmfestivalen Play kan du se hela festivalprogrammet hemifrån för endast 90 kronor. Playtjänsten är tillgänglig från hela Sverige och kan användas under hela festivalveckan 19-25 oktober.

  • 90 kronor för hela utbudet

1982

Festivalen startades

300

Filmer per festival

70

Länder

50-50

Kvinnliga/manliga regissörer

Bidragsgivare, sponsorer och samarbetspartners