(Fantastisk film 1)

Death. The High Cost of Living

7 av årets bästa filmer i genren fantastik – skräck, sci-fi, action och humor – tar sig an frågor om jakten på nya kroppsdelar och evigt liv – om livet ens är något annat än simulation? Andra bekantskaper är skarprättarens samvete, något som biter hårdare än fiskarna i en piraya-angripen by och låtsaskompisar från förr som kommer tillbaka för att avsluta saker en gång för alla. Från 15 år.

Visas:
FRI 29/10, 21:00 FYRIS
SUN 31/10, 17:00 FYRIS
KORTFILMFESTIVALEN PLAY

UNTITLED EARTH SIM 64

En kvinna ställs inför en existensiell kris när hon inser att universum är en simulering.

Sweden 2021 / 6:27 / Director: Jonathan Wilhelmsson / Producer: Jonathan Wilhelmsson

TORTOISE

En desperat ung kvinna måste få bukt med sin minnesförlust för att förstå hennes märkliga omgivning och äntligen återförenas med sin dotter.

United Kingdom 2020 / 12:35 / Director: Alexandra Maher / Producer: Victoria Hollup

THE EXECUTIONER

En bödel ifrågasätter sitt yrke som en reaktion på en absurd anklagelse mot en misstänkt. Kommer han kunna stå upp mot systemet där det inte finns rum för reflektion, eller mot hans empatilösa kollega?

Russia 2020 / 15:18 / Director: Roma Blatman / Producer: Roma Blatman

SNORRIE

En absurd och tragikomisk skildring av Freek som återförenas med sin gamla låtsatskompis som försöker avsluta deras vänskap.

Netherlands 2021 / 11:27 / Director: Victoria Warmedam

JACK AND JO DON'T WANT TO DIE

Jack, besviken över sitt liv, jobbar natt på en frysanläggning där människor kan välja att pausa sina liv. Hans liv tar en vändning en natt då han beslutar sig för att frysa sig själv, men istället träffar den obotligt sjuka flickan Jo som tinats upp på grund av bristande finansiering.

United States 2020 / 19:25 / Director: Kantu Lentz / Producer: Adrienne Becker, Amy Emmerich, Roja Gashtili, Shannon Gibson

MENARCA

I en brasiliansk by plågad av pirayor växer Nanã och Mel upp snabbt medan de fantiserar om sätt att skydda sig själva mot det ofrånkomliga våldet. När en mystisk kropp fiskas upp i ett nät inser de vad som kan komma att bli deras bästa skydd.

Brazil 2020 / 21:53 / Director: Lillah Halla / Producer: Gustavo Aguiar, Renata Miyazaki

COLD HAND

Året är 2030 och människor kan ersätta kroppsdelar med maskindelar. Något oväntat inträffar när Theo ska träffa BOSS för en avslutande affär dem emellan.

South Korea 2021 / 8:32 / Director: Taekyu Kim / Producer: Eunwoo Lim

Tillbaka till alla program

1982

Festivalen startades

300

Filmer per festival

70

Länder

50-50

Kvinnliga/manliga regissörer

Bidragsgivare, sponsorer och samarbetspartners