Animerade prisvinnare 25 år

I år är det 25 år sedan Uppsala Grand Prix instiftades vid festivalen. Sedan dess har många animerade filmer vunnit juryns eller publikens huvudpris vid festivalen. Det här programmet bjuder på sju av de mest älskade animerade kortfilmerna från dessa 25 år.

Curator: Christoffer Ode

Visas:
TIS 22/10, 17:00 SLOTTS
LÖR 26/10, 17:00 SLOTTS

HAVE A NICE DOG

En ensam man befinner sig i Damaskus, helt omringad av krig och utan möjlighet att ge sig av. Han förlorar sig allt mer i sina fantasier om att fly och i sina inre dialoger med sin hund.

Germany, Syria / 13:13 / Director: Jalal Maghout

EDMOND

Edmonds dragning till kärlek och att vara nära andra är stark. Kanske för stark. När han står ensam vid en sjö och kontemplerar sina val börjar en resa tillbaka i tiden genom hans liv och han återbesöker alla livets avgörande ögonblick för att hitta sin åtrås kärna.

United Kingdom 2015 / 9:00 / Director: Nina Gantz

NOIR-SOLEIL

Efter en jordbävning i Neapelbukten hittas en död man. När Dino och hans dotter Victoria reser till Italien för ett DNA-test hinner det förflutna ikapp dem.

France 2021 / 20:24 / Director: Marie Larrivé

WEDNESDAYS WITH GODDARD

Ett sökande efter en spirituell uppenbarelse leder till romans och förtvivlan.

United Kingdom 2016 / 4:30 / Director: Nicolas Ménard

LOVE

I ett avlägset solsystem illustreras olika sorters kärlek. Gravitationen och ljuset leder till förändringar i atmosfären som får planetens invånare att föras samman på olika vis.

Hungary, France 2016 / 16:00 / Director: Réka Bucsi

THE EXTERNAL WORLD

En pojke lär sig spela piano.

Germany 2010 / 15:00 / Director: David OReilly

FAST FILM

Fast film är en animerad hyllning till rörliga bilder, genom 65000 tryckta bilder av filmrutor som vikts förhand till tredimensionella föremål, och som tillsammans skapar en actionjakt i hög fart genom filmhistorien.

Austria, Luxemburg 2003 / 14:00 / Director: Virgil Widrich

Bidragsgivare, sponsorer och samarbetspartners