PUNK! 4

Bedårande barn av sin tid

”No future” är kanske punkens främsta slogan, men lika mycket som desillusionerad nihilism handlar det här programmet om drömmar om framtiden. Det är nordiska filmer om förhoppningar och frustration, om uppror och uppriktighet. Filmerna har ena foten i det förflutna och den andra på väg framåt och uppåt som en vildsint känga mot etablissemanget och alla förtryckande system. Det är starkt engagerande skildringar av tidsanda, perioder i livet och en plats där man kan vara sig själv tillsammans med de man vill.

Curator: Christoffer Ode

Visas:
MÅN 21/10, 21:00 SLOTTS
SÖN 27/10, 19:00 SLOTTS

VIILLETYT VALTIMOT

En låt om de självmordsbenägna känslorna hos den olycksbådande ungdomen. De svartvita negativen skildrar festivalbesökarna på Ämyrock 1984, och är en demo av Sleeping & the Beds.

Finland 1984 / 2:51 / Director: Pasi Sleeping Myllimääki

PUNKDREAMS

I en tid av klimatkris och växande främlingsfientlighet bestämmer sig tre unga pojkar för att starta ett punkband. Frustrationen över en till synes paralyserad vuxenvärld gör att de känner sig tvungna att agera. Det är dags att säga ifrån.

Sweden 2024 / 20:00 / Director: Maja Moberg, Melina Ekh

ATTENTAT

Femtonårige Gustav är vegan och straight edge i 90-talets Umeå. En natt följer han sin kompis Zeke, som är full av hat mot köttindustrin, mot stadens slakteri med flaskor fyllda med bensin. Det blir en natt som förändrar Gustav för alltid.

Sweden 2024 / 14:30 / Director: Johannes Persson

KIM

Punkbarnet Kim känner sig malplacerad och har det kämpigt i den danska landsbygden. Felbehandlad av vårdföretaget hon arbetar för, och försummad av hennes självupptagna vänner, slår hon tillbaka genom att stjäla från en ny klient.

Denmark 2017 / 10:12 / Director: Hannah Renton

PINK RIDER

En intim och personlig reflektion över arbetsförhållanden under 2000-talet, sett ur ett cykelbuds ögon. Från nostalgi till frustration ackompanjerat av svensk punk, fördjupar den här filmen vår förståelse för alla arbetares situation i den så kallade gigekonomin.

Sweden 2020 / 11:50 / Director: Daniel Aguirre

TINO

Tino är en 30-årig punk-anarkist, en eldslukare och boskapsskötare. Detta är ett intimt porträtt av en mans ständiga uppror.

Finland 1994 / 31:00 / Director: Tahvo Hirvonen

Bidragsgivare, sponsorer och samarbetspartners