(NC2)

Svensk kortfilm 2

Detta program är en del av Nationella tävlingssektionen.
Från 15 år.

Visas:
TIS 22/10, 19:00 SLOTTS
FRE 25/10, 17:00 SLOTTS

BLACK SQUARE

Vännerna Martin och Lukas kliver in på ett café, en vanligtvis familjär och trygg plats som nu har förvandlats till Martins undermedvetna. På andra sidan rummet sitter Gabriel och Martha och betraktar den surrealistiska situationen på avstånd.

Sweden 2024 / 14:23 / Director: Michael S Bekele / Producer: Hawa Sanneh, Jimm Garbis

SABERTOOTH

Ett mockumentärt porträtt av tre tonåringar under en dag i skogen där de växte upp. Skogen är en tillflyktsort från den vuxenvärld som de börjat kliva in i, fylld av våld och avsked. En sista tid av barndom, frihet och vänskap.

Sweden 2024 / 14:42 / Director/Producer: Kelly Wedin

MASSACRE OF THE INNOCENTS

Från en 7-årig flickas perspektiv porträtterar filmen klimatångest med bilder av den nakna och sårbara människan. Genom henne får vi se mänskligheten som den är, djur i flock.

Sweden 2023 / 11:00 / Director: SaraKlara Hellström Producer: Andrea Gyllenskiöld, Joel Rostmark, Adam Holmström Meinking

THE SUN TO ME IS DARK

I den här animationen betonas vårt åskådarskap i relation till den fotografiska tekniken, själva apparaten och dess maskineri. En skildring av vår perception och vår fantasi.

Sweden 2024 / 8:46 / Director/Producer: Lina Selander, Oscar Mangione

SILVER CITY

Genom en rad korta möten ser vi fragment av en verklighet som kan tyckas långt bort från vår egen, men ändå så nära. Ärliga samtal skapar ett band mellan männen som äntligen får dela sina berättelser, med berättaren själv och med publiken.

Sweden, United States 2024 / 19:16 / Director: Dea Saračević / Producer: Joel Rostmark, Adam Holmström, Dea Saračević

MY GIG IN SWEDEN

Den amerikanska fotografen Nick har hamnat i Varberg för att ta foton till en turistkampanj. Hon gillar staden från första stund, den är vacker och tacksam att fotografera. Men vilka är dessa ”ragger-cars” som reklambyrån vill att hon raderar?

Sweden 2023 / 15:00 / Director: Simon Vahlne / Producer: Fredrik Lange

Bidragsgivare, sponsorer och samarbetspartners