(NC3)

Svensk kortfilm 3

Detta program är en del av Nationella tävlingssektionen.
Från 15 år.

Visas:
ONS 23/10, 17:00 SLOTTS
TOR 24/10, 21:00 SLOTTS

ARG_GUBBE.MOV

Daniel blir attackerad av en arg gubbe som anklagar honom för att ha kastat sten under en demonstration. Mannen identifierar sig som en anhängare av högern, kallar Daniel för en ”vänsterbög” och utmanar honom till slagsmål. Daniel vägrar slåss men kämpar efteråt med att komma över attacken, så han bestämmer sig för att hitta den arga gubben.

Sweden 2024 / 14:30 / Director: Daniel Aguirre Montoya / Producer: Roozbeh Behtaji, Golaleh Azad

PARADISE WATER

Paradise Water skildrar atmosfären i pilgrimsorten Lourdes, i södra Frankrike, när människor börjar återvända efter Covid-19-pandemins nedstängning. Vatten hälls upp i dunkar för att tas med till de sjuka som är hemma. Då dyr sjukvård inte alltid är ett alternativ, är tron på vattnets helande kraft en tröst.

Sweden 2024 / 13:00 / Director/Producer: Debora Elgeholm

THE CONQUEST OF SPACE

Fruktflugor, grodor och hundar är bara några av de djur människan skjutit ut i rymden. Här berättas historien om schimpansen Hams rymdresa några månader innan Gagarin blev den första människan i rymden.

Sweden 2024 / 11:36 / Director: Albin Biblom / Producer: Adam Marko-Nord, Sara Waldestam

THE DEATH OF A HERO

I en liten stad där folk inte verkar få tillräckligt med underhållning, accepterar en ung man uppdraget att stå på huvudet uppe på kyrktornet, och falla till sin död. Entusiastiskt samlas folk kring kyrkan för att se på spektaklet.

Sweden 2024 / 14:30 / Director: Karin Franz Körlof / Producer: Elin Bennett, Hanna Hannerz

PARTY POOPER

En mycket ung flicka går på en fest. Värden, en medelålders man, uppvaktar henne och tar henne till dansgolvet. Hon accepterar med blandade känslor. Sedan går allt över styr …

Sweden 2023 / 3:00 / Director/Producer: Jessica Laurén

PROJEKT PAPPA

Camillas pappa är en ”pick-up artist” som lär andra män hur man lyckas på Tinder och som vill utveckla sig själv genom iskalla promenader med bar överkropp. Camilla är konstnär och feminist, och det finns inte mycket som hon och hennes far är överens om.

Norway, Sweden, Estonia 2024 / 27:47 / Director/Producer: Camilla Stefanie Jämting

Bidragsgivare, sponsorer och samarbetspartners