(IC4)

Följ det där minnet

Detta program är en del av Internationella tävlingssektionen.
Från 15 år.

Visas:
TIS 22/10, 15:00 FYRIS
LÖR 26/10, 13:00 REGINA

MEMORIES OF THE FOREIGN

Fatma Selek har bott i Österrike i 50 år. I en intervju berättar hon om sina upplevelser och strider, om att vara skild från sina barn i åratal, språkbarriärer och känslan av att slitas mellan två länder. De svart-vita filmklippen visar de platser som har format hennes liv i Österrike.

Austria 2023 / 4:00 / Director: Tolga Karaaslan

THE EGGREGORES’ THEORY

Han minns inte mycket från den tiden. Saker och ting har bleknat, som färgen på en målning som fått för mycket ljus. Det enda som stör honom är den här musiken. Den dyker upp hela tiden … Han tror att han har glömt vad den betydde. Allt han är säker på är att han inte kan få den ur huvudet.

Italy 2024 / 15:40 / Director: Andrea Gatopoulos / Producer: Marco Crispano, Ariens Damsi, Luigi Mascolo

WALK

Detta är en självbiografisk berättelse, tillägnad barndomen och dem som inte längre är med oss, men vars närvaro följer oss vart vi än går.

Ukraine 2024 / 7:01 / Director: Daria Zhuravel / Producer: Vladic Ravich, Anastasiia Zakhilko

NEAK MEAS

Vicheka återvänder till Sihanoukville efter många år för att hedra sin bortgångne far. När han vaknar upp på ett sjukhus försöker han förstå varför han är där samtidigt som han finner hemstaden totalt förvandlad. En sjuksköterska hjälper honom när han fastnar mellan drömmar, minnen och verkligheten.

Cambodia 2023 / 16:52 / Director: Boren Chhith / Producer: Boren Chhith, Davy Chou

PERFECTED GRAMMAR

En mamma lär sin ungersktalande dotter sitt modersmål, indonesiska, men lektionen avslöjar moderns laddade förhållande till sitt hemland. I dagens Budapest avslöjar dottern gripande sanningar, och deras vardagliga ögonblick berättar om Indonesiens mörka historia och en längtan efter en plats som en gång var ”hemma”.

Hungary, Indonesia, Portugal, Belgium 2024 / 10:58 / Director/Producer: Andrea Suwito

DEATH OF A MOUNTAIN

En kvinna berättar om ett berg, ett landskap som nästan inte går att skilja från hennes egen kropp. Genom arkivmaterial anförtror hon oss berättelsen om sitt liv, sina barndomsminnen och om det pågående kriget som till slut kommer att leda till att denna plats förstörs.

Portugal, France 2023 / 37:00 / Director: Nuno Escudeiro / Producer: Paulo Carneiro

Bidragsgivare, sponsorer och samarbetspartners