(IC1)

Bortom verkligheten

Detta program är en del av Internationella tävlingssektionen.
Från 15 år.

Visas:
TOR 24/10, 13:00 FYRIS
FRE 25/10, 15:00 FYRIS

AKSIDENTALISHT SHKELA NJË LULE

Tiranas näst största stadion är en socialistisk kvarleva som inte längre har någon kontakt med omvärldens utveckling. Den vilar i ett limbo, tyst och tidlöst. Baserad på en 3D-skanning av hela stadionområdet visar denna posthumanistiska filmdikt de perenna vilda blommor som nu gror på stadions övergivna fält.

Albania 2024 / 17:35 / Director: Eneos Carka, Stivi Imami / Producer: Eneos Carka, Stivi

SHOKOUK: A COSMICOMEDY IN FOUR ACTS

Denna transhistoriska hybriddokumentär följer en polyfoni av karaktärer, platser och möten genom rymdresors och kosmiska fantasiers infrastrukturer. Med ett svindlande narrativ som förbinder olika kosmiska intriger kombinerar filmen historiska fakta med arkivfabuleringar och ifrågasätter våra gemensamma uppfattningar om tid och rum.

Uzbekistan, Canada 2023 / 17:03 / Director: Felix Kalmenson, Rouzbeh Akhbari / Producer: Felix Kalmenson, Foziljon Yunusov,
Rouzbeh Akhbari

VENUŠA V RETROGRÁDE

Två systrar filmar sin flykt från den verkliga världen via mobilen medan deras mamma flyr från samma värld med hjälp av alkohol. Deras fina minnen vävs samman med bilderna av familjens kamp.

Slovakia 2024 / 15:20 / Director: Štefánia Lovasová / Producer: Michaela Kaliská

LEPTIR

Alla trädgårdsvarelserna bidrar till livets kretslopp med hjälp av vattnet från en fontän. När en fjäril fastnar i fontänen ställs de inför en ny situation som de måste hantera.

Croatia, Denmark 2024 / 8:07 / Director: Suncana Brkulj / Producer: Drasko Ivezic, Lana Tankosa Nikolic

THE MEANINGLESS DAYDREAMS OF AUGIE & CELESTE

När Celeste utmanar sin allra bästa vän Augie att kyssa en fågelskrämma initierar hon ett halvt vansinnigt fantasispel med höga insatser. Spelet utvecklas på oförutsedda sätt och snart hotar det att äventyra hela deras vänskap

Australia 2024 / 6:56 / Director: Pernell Marsden / Producer: Sophie Booth

MEMORIES OF AN UNBORN SUN

Varje år reser tusentals kineser till Algeriet för att arbeta på byggarbetsplatser och bo i isolerade läger ute i öknen. En del dör där och deras kroppar kommer aldrig hem igen. Här kombineras ögonvittnesskildringar med rykten och fake news till en liknelse med dystopiska förtecken som utforskar den obevekliga (ny)koloniala exploateringen av Algeriet.

Algeria, France, Netherlands 2024 / 22:00 / Director: Marcel Mrejen / Producer: Philippe Martin, Amina Salem Castaing, M’Hand Abadou Djezairi, Marcel Mrejen

Bidragsgivare, sponsorer och samarbetspartners