(IC10)

Spelets Ritualer

Detta program är en del av Internationella tävlingssektionen. Från 15 år.

Visas:
THU 27/10, 11:00 FYRIS
FRI 28/10, 19:00 REGINA

Lopte

Årtionden efter att ha varit i krig med varandra samlas arméerna av sex tidigare Jugoslaviska republiker för att spela boll.

Serbia, Slovenia 2022 / 22:30 / Director: Gorana Jovanović / Producer: Luka Barajevic

Bird in the Peninsula

Barn dansar under musiklektionen under uppsikt av deras lärare, tills en ung kvinna ser uppträdandet och stör deras ritual.

France, Japan 2022 / 16:08 / Director: Atsushi Wada / Producer: Emmanuel-Alain Raynal, Pierre Baussaron, Nobuaki Doi

Lori

En mamma sjunger vaggvisor för sin 12-åriga dotter i ett försök att lugna ner henne. Men när visorna tar slut, och dottern kommer till sinnes, visar sig verkligheten vara mycket dystrare och livsförändrande. 

Detta är en film om patriarkatets arv som är upphållet av kvinnor och överlämnat till nästa generationer i form av ritualer och folkvisor.

Nepal 2022 / 14:40 / Director: Abinash Bikram Shah / Producer: Anup Poudel, Vinod Sekhar

Amazon Woman

En film om vardagsäventyren av en amazon kvinna.

Austria 2021 / 4:10 / Director: Anna Vasof

Uogos

En nyligen pensionerad pappa bjuder hem sin son för att få hjälp med körsbärsplockningen i trädgården. Men sen är det inte så bråttom att få bären plockade, de hamnar i bakgrunden medan pappan försöker komma ikapp sonen.

Lithuania 2022 / 15:00 / Director: Vytautas Katkus / Producer: Marija Razgute

Hardly Working

Hardly Working sätter fokuset på de karaktärerna som vanligtvis är i bakgrunden av videospel: NPCs. De är ”non-player characters” som befolkar den digitala världen som statister, för att skapa ett sken av normalitet. En tvätterska, en stallpojke, en gatsopare, och en snickare är observerade med etnografisk precision. De är Sisyfosmaskiner vars arbetsrutiner, aktivitetsmönster och även buggar och funktionsfel målar en analogi för arbete under kapitalism.

Austria, Germany 2022 / 20:30 / Director: Total Refusal / Producer: Total Refusal

Bidragsgivare, sponsorer och samarbetspartners