The World We Live In

Inom nätverket European Short Film Network (ESFN) driver Uppsala Kortfilmfestival streamingplattformen THIS IS SHORT tillsammans med fem andra europeiska kortfilmsfestivaler. För omväxlings skull visar nätverket nu ett program på biografen med favoritfilmer från medlemsfestivalerna på temat The World We Live In.

Visas:
TIS 22/10, 21:00 FYRIS
SÖN 27/10, 11:00 FYRIS

ENTRE NOUS

GoShort Festival (NL) 

En obehaglig situation utspelar sig en sen kväll på Bryssels gator, när Ousmane och hans syster Tiguidanké bestämmer sig för att be ett ungt par om hjälp.

Netherlands, Belgium 2021 / 14:30 / Director: Simon van der Zande

UNS GEHT ES GUT

Vienna Shorts (AT) 

Berg, sjöar och en välmående värld: en serie diabilder berättar om ett namnlöst par. Filmen återberättar deras historia och ställer en vemodighet mot bräckligheten i skildringarna av hemmet.

Austria, Germany 2013 / 6:30 / Director: Michaela Taschek, Sandra Wollner, Britta Schoening

SPORTSTUGAN

Uppsala Kortfilmfestival (SE)

Henrik samlar några av sina vänner i ett sommarhus vid en sjö i djupaste skogen. Han vill undersöka hur dessa stadsbor reagerar i mötet med naturen och i mötet med varandra, mitt ute i vildmarken.

Sweden 2005 / 12:30 / Director: Mårten Nilsson, Gunilla Heilborn

A CAÇA REVOLUÇÕES

IndieLisboa (PT) 

A Caça Revoluções utforskar förhållandet mellan två generationer, två olika tider och två olika kamper. Som om vi kunde förvandla ett fotografi genom att rita på det. Som om vi kunde förändra nuet genom att rita över det förflutna. 

Portugal, United Kingdom 2014 / 11:00 / Director: Margarida Rêgo

BEYOND BEACH

International Short Film Festival Oberhausen (DE) 

En pre-apokalyptisk pastellfärgad dagdröm. Vi är inte avslappnade, vi är inte sorglösa; vi är patologiskt oförmögna att bry oss.

Germany 2018 / 14:00 / Director: Clara Winter, Miguel Ferráez

Bidragsgivare, sponsorer och samarbetspartners