Skrattsalvor

Vi har valt ut sju av årets roligaste men framförallt dummaste filmer till ett program som vi hoppas ska ge er i publiken en riktigt redig skrattsalva.

Curator: Sigrid Hadenius-Ebner

Visas:
FRE 25/10, 21:00 REGINA
SÖN 27/10, 17:00 REGINA

BIBI’S DOG IS DEAD

När Bibis hund plötsligt dör vill hon bara gråta ut i sin ex-pojkväns famn. Vad kan gå fel?

Canada 2024 / 12:43 / Director: Shervin Kermani

FIXETTE

Apollon och Apolline är det perfekta paret, men när Apolline en dag klipper sitt hår rubbas deras harmoni. Hennes hår blir nu ett tvångsmässigt fokus för Apollon.

France 2024 / 19:25 / Director: Eliott Margueron, Lucie Bourdeu

JÖRGEN HYLTES SVÅGER

En torsdag i maj. Som nyanställd på Västra Götalands idrottsavdelning får Jens Bejemyr en genomgång av säkerhets-koordinatorn Pierre Enholt. Senare samma dag är han och hans fru Cecilia bjudna till Bouillabaisse-middag hos Patrik och Johanna Önne. Där väntar en tombola som sätter Jens tillvaro i gungning. En kortfilm om livets lotteri och seglarskor.

Sweden 2023 / 12:38 / Director: Anton Hellström, Edvin Hallberg

LE VRAI DU FAUX

Julies pojkvän Anthony har ett problem som påverkar deras relation. Hennes sista hopp ligger hos en specialist som måste kunna bota hans märkliga åkomma: han har slutat ljuga.

France 2024 / 8:51 / Director: Roni Levkowitz

THE TERRORIST

Vidar bor i en delad lägenhet tillsammans med sina kompisar. En dag börjar han misstänka att den nya inneboende är en terrorist. 

Norway 2024 / 11:16 / Director: Meena Rathore

UNHINGED

När Sadhbh plötsligt ser sin livs kärlek, Darragh, på en dejtingapp vågar hon inte svajpa höger. Plågad av självtvivel vill hon försäkra sig om att hennes känslor kommer att besvaras.

Ireland 2023 / 16:40 / Director: Zoe Brennan-Whitmore

NOT SURGERY HOURS

Dr Goldsworth är ute på en träningstur för ett maraton när den ångestfyllda patienten Geoff dyker upp för att få medicinska råd, och han accepterar inte ett nej.

United Kingdom 2023 / 7:03 / Director: Tia Salisbury

Bidragsgivare, sponsorer och samarbetspartners